Az egész cikksorozatnak az a célja, hogy időben felismerjük és eljussunk az elhatározáshoz, miszerint teszünk a kialakult vagy kialakulóban lévő helyzet változtatásáért!

Először is egy képet szeretnék megosztani. Azzal hogy valaki a testtömegindexét (BMI) “30+”-ról 25 alá viszi, azaz a testzsír mennyiségén jelentősen csökkent, már elképesztően sokat tesz az egészségéért. Példának okáért, a sziv- és érrendszeri problémák 82%-al; a magasvérnyomást 52-92%-al; a metabolikus szindrómát 80%-al, a 2-es típusu cukorbetegség 83%-al csökkenti a rizikóját és összességében 95%-al javul az életminősége, és öt évet figyelve a halálozás is 89%-al csökken!

Hogyan lehet ezeket az eredményeket elérni?

Munkám során, ha egy dolgot kellene kiemelnem, ami a hosszútávú eredményekhez vezet, az a fokozatosság. Ahhoz, hogy egy gyermek hosszútávon egészséges külsővel és belsővel rendelkezzen, türelemmel és odafigyeléssel kell közelíteni. Nem lehet egyből szigorú diétára fogni (kivéve ha olyan orvosilag indokolt stádiumban van már), hanem több lépcsőfokban kell lefogyasztani.


Első sorban találni kell egy olyan mozgásformát, amit szivesen végez. Kortól változó, hogy mi az amit jó szívvel ajánlanék, de általánosságban elmondható, hogy az úszás az egy olyan mozgásforma, amivel akár súlyosan elhízott is bátran próbálkozhat, természetesen szakszerű felügyelet mellett. Ügyelni kell arra, hogy semmiképp ne végezzen ugráló, szökdelésekkel járó sportot, mert a fejlődésben lévő ízületeit kifejezetten károsítja.

Mindenképp szakképzett sportoktató, személyi edző kezei közé adjuk, melyről bármennyire is furcsának hangzik bizonyosodjunk meg, hogy valóban rendelkezik az általa elmondott megfelelő képesítésekkel. Egy gyermek élete nem játék, nagyon sok apró lépést kell megtervezni és figyelembe venni, mert első az egészsége, a fogyás másodlagos! Egy jól megtervezett diétával, aminek összeállításánál, a makro nutriensek (fehérje, szénhidrátok, zsír) mellett figyelünk a mikro nutriensekre is (vitaminok, ásványi anyagok, pre- probiotikumok, stb.), akkor elkerülhetetlen a testsúlycsökkenés és mellette az egészsége is drasztikusan javul!


Tilos ezen kiadvány bármely részét sokszorosítani, információs rendszerben tárolni vagy sugározni bármely formában vagy módon az oldal tulajdonosával történt előzetes megállapodás nélkül.
Tilos továbbá terjeszteni másféle átírásban és tördelésben, mint amilyen formában kiadásra került! Kizárólag az oldal teljes tartalmára mutatva, link formájában osztható meg.