Biztonság gyerekeknek!

Létezhet olyan, hogy biztonságos súlyzós edzés? Igen, mert már attól, hogy gyereke szakképzett személyi edző felügyelete alatt edz, a KAATSU gondoskodik arról, hogy a lehető legkisebb terhelés alatt tegye, melytől a lehető legbiztonságosabban tud fejlődni.

Hogyan lehet ez? A KAATSU eszközzel végzett edzés alatt, különösen kicsi súlyokkal történik az edzés (az egy ismétléses maximuma 20%-val). Például, egy átlagos gyerek 5 kg-al tudja egyszer behajlítani a karját (pl. karhajlítás kézisúlyzóval), akkor a KAATSU edzés alatt használt súly 1 kg lesz. Így az ízületei és ínszalagjai olyan kicsi terhelést kapnak, amitől nem történik bennük károsodás!

Mennyire hatásos ez? KAATSU edzéssel minden cél (pl. az életkornak megfelelő izomtömeg, testzsírcsökkentés, jobb állóképesség, stb.) elérhető, ami egy gyereket súlyzós edzésre motivál. Ami különlegessé teszi a KAATSU-val való edzést, hogy elkerülhető minden olyan negatívum, ami a súlyzós edzésre jellemző. A megfelelően alacsony ellenállás miatt elkerülhetők az izom- és szalagszakadások, és egyéb nagy súly mozgatása során bekövetkezett sérülések.

Nem áll meg tőle a növekedése? Gyakran kapom ezt a kérdést, ezért röviden válaszolva: NEM! Bővebben pedig, esettanulmányok bizonyítják, hogy a KAATSU edzést követően átlagban legalább 9, de mértek már 290 szeres (!) természetes növekedési hormon növekedést a véráramban a sima súlyzós edzéssel szemben. A hormon fokozza a lipolízist és a csontképződést, mely hozzájárulhat az elhízás és a különféle csontbetegségek – mint például a csontritkulás – számának csökkenéséhez (Beekley és társai, 2005). Inzulinszerű növekedési faktor (IGF-1) termelésre stimulálja továbbá a májat is (Ave et al., 2005a), mely fokozza az endotél sejtek működését és az inzulin érzékenységet (fontos cukorbetegség esetén).

Jöjjön el gyerekével egy próba edzésre és tekintse meg, milyen hatásos és biztonságos is egy KAATSU edzés!

Az orvosokkal, gyógytornászokkal, táplálkozásszakértőkkel együtt dolgozva, hiszem hogy a mozgásszerveket érintő betegségek esetén is eredményes segítséget tudok nyújtani a betegeknek (természetesen mindvégig a kompetencia határain belül)!