Mi a KAATSU?

A KAATSU megismerése és a specialista képesítés megszerzése során bepillantást nyertem az eszköz mérhetetlenül sokoldalú felhasználási területeire. Az izomhipertrófia (izomkeresztmetszet növekedés), testzsírcsökkentés, a rehabilitáció és rekreáció területén is elképesztő eredményeket produkál!

Dr. Yoshiaki Sato (Japánban egyedüli “Dr.” jelzést kapott személy, aki nem végezte el az orvosi egyetemet, de a KAATSU találmánya alapján tiszteletbeli orvosnak választották!) Több mint 50 éve fejlesztette ki az eszközt, de Európában csak 2015-től van jelen. Ebből kifolyólag igazán forradalmian újnak mondhatjuk nem csak hazánkban, de Európában is. Világszerte robbanásszerűen megugrott a használata, főleg az élsportban és a rehabilitáció területén mutatott kiemelkedő hatásai alapján. Csak Japánban, több mint 300.000 Kaatsu edzést végeznek naponta (!), amelyből egy nem elhanyagolható mennyiségük kórházakban történik!

De mi is ez a KAATSU? A KAATSU jelentése “KA”, mint hozzáadott “ATSU”, mint nyomás, azaz “Hozzáaadott nyomás”. A készülék pántjait a végtagokra felhelyezve, egy specialista által beállított értékek alapján nyomást vált ki (mint a vérnyomásmérő mandzsettája). Ez a nyomás egy véráram mérséklést okoz, pontosabban a vénás visszaáramlást lassítja (nem szünteti meg, csak részlegesen korlátozza!). Az így (szakszerű felügyelet alatt) végrehajtott edzésnek, az élet szinte minden területén tapasztalható pozitívumai lesznek, amelyeket a fenti menüpontokon keresztül részletezek.