Rehabilitáció

Sajnálatosan egyre kevesebb személyi edző foglalkozik idősekkel vagy rehabilitációra, rekreációra szoruló személyekkel. Teljesen érthető ez az álláspont, mert sokkal több figyelmet és tudást igényel. Tanulmányaim során mindig szerettem magamnak a “lécet” egyre feljebb és feljebb helyezni, ezért a rehabilitáció és rekreáció területeire is “kimerészkedtem”.

Alsó és felső végtagok műtéte előtt-után a KAATSU eszközzel gyors és hatékony elő- és újrakondícionálás lehetséges. Képes a kórházban vagy fekvő gipszben lévő betegeknél jelentősen (legalább felére vagy akár teljesen) lecsökkenteni az atrófia veszélyét. Ennek fontossága egy sportoló esetében nem lehet kérdéses, de egy átlag embernél sem mindegy, mennyit fog a rehabilitáció során szenvedni, ameddig a régi mozgékonyságát visszaszerzi.

Sikeresen alkalmazható és megelőzhető az újabb olyan betegségek kialakulása, ahol a betegek műtéten estek át és nem emelhetnek nagy súlyt (pl. szívinfarktus esetében)!

Törések esetében is egészen szenzációs módon, az egészséges végtagok edzésével, felére csökkenthető a sérült/műtött végtagok gyógyulási időszaka!

Ínszalag-, vagy ínsérülést követő rehabilitáció felgyorsítására is létezik az eszközzel konkrét edzésmódszer!

Kimutathatóan minden olyan esetben, ahol valamely krónikus betegség (pl. Sclerozis multiplex, gerincsérv, oszteonekrózis, stb.), komoly  ízületi-, szalag-, ín-, izom-, csontdegenerációval járna együtt, a KAATSU-val komoly javulást lehet elérni!

Az érszűkület, stroke megelőzésében, a szívbetegségek, demencia javulásában, illetve a diabétesz, reuma rehabilitációjában is hasznos tud lenni!

Az orvosokkal, gyógytornászokkal, táplálkozásszakértőkkel együtt dolgozva, hiszem hogy a mozgásszerveket érintő betegségek esetén is eredményes segítséget tudok nyújtani a betegeknek (természetesen mindvégig a kompetencia határain belül)!