A kifejezetten magas fehérjebevitelt összefüggésbe hozták számos megbetegedéssel kapcsolatban, többek között a szív- és érrendszeri betegségek, vese betegségek, daganatok, stb. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a magas fehérjebevitel párosul extrém mértékű táplálékfogyasztással is, így egy civilizációs jelenségről beszélünk.

Jól látható a mellékelt képen, hogy minél inkább jómódúnak számít egy ország, annál több állati eredetű fehérjét fogyaszt és ebből kifolyólag, a nőknél a mellrák kockázata jelentősen megnövekedik.


Emlődaganatok száma és az állati eredetű fehérjefogyasztás kapcsolata

Elmondhatjuk, hogy az állati eredetű fehérjefogyasztás, magas állati zsír- és alacsony rostfogyasztással párosul, melyek önmagukban növelik a vastagbélrák konckázatát.

Az egész daganatképződés folyamatábrájához a közhiedelem a megnövekedett fehérjefogyasztást kapcsolja. Kiemelném, hogy ezt nem lehet egyértelműen a magas fehérjefogyasztás számlájára írni. Az állati eredetű húsokban nagyon magas a telítettzsírok aránya, amikből ismert karcinogén ágensek keletkeznek, melyek a tumorképződést okozzák, gyakoriságukat növelik.

A vesekárosító hatására a közhiedelem abból “táplálkozik”, hogy az orvosok a már meglévő vesekárosodással szenvedő betegeknek, csökkentett fehérjemennyiségű étrendet írnak elő. Illetve a nem naturál (doppingoló) testépítők, gyakran lesznek vesebetegek. Megváltoztatja a vese funkcióit, ami nem betegség, hanem csak a vese alkalmazkodik a megváltozott környezethez, ebből kifolyólag nagyobb is a szervezet folyadékszükséglete. Kutatók bebizonyították, hogy napi 2,8gramm / ttskg (testsúlykilógramm) fehérjebevitel sem káros. Ez azt jelenti, hogy egy 80Kg testsúlyú embernek, akár 224 gramm fehérjét (kb. 1kg csirkemellfilé) is fogyaszthat naponta!


Tilos ezen kiadvány bármely részét sokszorosítani, információs rendszerben tárolni vagy sugározni bármely formában vagy módon az oldal tulajdonosával történt előzetes megállapodás nélkül.
Tilos továbbá terjeszteni másféle átírásban és tördelésben, mint amilyen formában kiadásra került! Kizárólag az oldal teljes tartalmára mutatva, link formájában osztható meg.


A férfi tüdőrák és az állati eredetű zsírbevitel kapcsolata