Vannak olyan fehérjék, amelyek lépegetnek. Vannak olyan fehérjék, amelyek különböző pórusfehérjék és nyitnak-zárnak. Vannak olyan fehérjék, amelyek pumpálnak egyik irányba ionokat, vagy vissza megfordítva másik irányba.

Vannak olyan fehérjék, amelyek össze tudnak húzódni. Pl. az amőba úgy tud lábakat növeszteni, hogy a szervezetén belül, fehérje szálakat növeszt meg és azok tolják előre a lábát.

Vannak olyan kórokozók (fehérjék), amik úgy lövik át magukat egyik sejtből a másik sejtbe, hogy megállnak és a hátuk mögött, a sejten belül kibocsátanak egy olyan fehérjét, ami hirtelen nagy sebességgel polimerizálja a sejten belüli fehérjekészletet. Egy kristály alakul ki mögöttük, s ahogy ez kialakul, az meglöki a fehérjét, és átlöki a szomszédos sejtbe.

A következő részben, a fehérjék, mint “vámosokról” írok. “A fehérjék, mint vízumrendszer üzemeltetők” címmel. (4. rész)


Tilos ezen kiadvány bármely részét sokszorosítani, információs rendszerben tárolni vagy sugározni bármely formában vagy módon az oldal tulajdonosával történt előzetes megállapodás nélkül.
Tilos továbbá terjeszteni másféle átírásban és tördelésben, mint amilyen formában kiadásra került! Kizárólag az oldal teljes tartalmára mutatva, link formájában osztható meg.